توليد برق از ضربان قلب موش‌ها

       

 توليد برق از ضربان قلب موش‌ها

سايت سونی کارت بيست     شماره خبر : 2586    خوانده شده : 3805 مرتبه     انتشار : 17/3/1389    ساعت : 09:38


    فارس: به گفته محققان "موسسه فناوري جورجيا "(GIT) در آمريكا، استفاده از سيم‌هاي نانويي در بدن موش‌ها مي‌تواند ضربان قلب و نوسانات ناشي از تنفس اين جانور كوچك را به انرژي الكتريسيته تبديل كند.

اين ژنراتورهاي نانويي بسيار كوچك مي‌توانند توليد حسگرهاي نانويي با قابليت جذب انرژي مورد نياز خود از بدن را ممكن كنند.

اين گروه از محققان "موسسه فناوري جورجيا " پنج سال قبل موفق شدند با استفاده از سيم‌هاي نانويي ساخته شده از اكسيد روي، انرژي توليد شده از حركت همستر را به انرژي الكتريسيته تبديل كنند. اين سيم‌ها زماني انرژي الكتريسيته توليد مي‌كردند كه يك استرس مكانيكي موسوم به پيزوالكتريك به آن‌ها وارد مي‌شد. اما محققان هم‌اكنون موفق شده‌اند تا اين سيم‌ها را درون بدن موجود زنده به كار گيرند.

"ژونگ لينگ وانگ " يكي از مهندسان و دانشمندان اين گوره تحقيقاتي كه مديريت اين پروژه را نيز برعهده داشت، معتقد است كه اين روش نوين در آينده مي‌توان به توليد نانوژنراتورها براي استفاده در بدن انسان بينجامد.

محققان هم‌اكنون سيم‌هاي نانويي توليد شده از اكسيد روي را درون پليمرهاي انعطاف‌پذير قرار مي‌دهند و پس از تبديل آن به يك كپسول كوچك، آن را به طول سازگار با بدن موش‌ها مورد استفاده قرار مي‌دهند.

زماني كه اين كپسول درون ديافراگم موش قرار مي‌گيرد، انرژي حاصل از حركات بدن موش به دنبال انجام عمل دم و بازدم به سيم‌هاي نانوني منتقل مي‌شود و حجم اندكي از انرژي الكتريسيته را توليد مي‌كند.