نماینده ویژه دولت در امور چای از افتتاح پیشرفته ترین کارخانه چای ایران طی 10 روز آینده خبر داد.
روحالله قهرمانی چابک در گفتگو با خبرنگار مهر در تنکابن از افتتاح پیشرفتهترین و مجهزترین کارخانه چای کشور تا 10 روز آینده خبر داد و بیان داشت: این کارخانه با سرمایهگذاری یک تانزانیایی ایرانیالاصل که از بزرگترین صادر و واردکنندگان چای به شمار میرود مورد بهره برداری قرار میگیرد این کارخانه با هزینه بالغ بر 10 میلیارد تومان و بدون دریافت تسهیلات راه اندازی می شود. وی افزود: این کارخانه قادر به تولید و فراوری 10 هزار تن چای است و انواع چای سیاه و سبز، چای کیسهای، نوشابه چای، اسانس طبیعی چای و حتی تنباکوی چای در آن تولید میشود.
قهرمانی همچنین از افتتاح کارخانه بزرگ دیگری در استان گیلان و شهرستان املش یاد کرد و گفت: این کارخانه نیز با ظرفیت تولید 20 هزار تن در سال تا دو ماه آینده مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
نوید روزهای خوش آینده برای چای شمال کشور
وی اظهار داشت: منطقه محدودی تنها در شمال کشور زیر کشت چای قرار دارد و به این جهت کشت چای در درجه اهمیت بالایی قرار دارد.
قهرمانی خاطرنشان کرد: زیبایی ظاهری باغات چای، جلوگیری از فرسایش خاک و راه افتادن سیل از نکات مهمی است که درباره چای میتوان نام برد.
وی ادامه داد: دولت و مسئولان بالادست معتقد بودند هزینههایی که برای این محصول میشود برای هیچ محصولی نشده است برنامهای برای اینکه چای به روزهای طلایی خود بازگردد متصور نبودند.
استاندار گیلان افزود: بیشتر مسئولان شناختی درباره چای نداشتند و طبیعتا تاثیر مثبتی هم بر روند بهبود چای نداشتند.
مشکلات چای شمال آسیبشناسی شد / قدمت دستگاه های چای بیش از 40 سال
قهرمانی در ادامه از آسیب شناسی مشکلات و وضعیت چای خبر داد و بیان داشت: سه مشکل اساسی در این بین مورد شناسایی قرار گرفت که یکی از آنها مشکلی بود که در باغات چای ناشی از فرسودگی و عمر طولانی بوتههای چای نشات میگرفت و عدم برداشت صحیح چای نیز از مشکلاتی بود که در باغات چای مشاهده شده بود.
وی تصریح کرد: فرسودگی دستگاههای کارخانجات چای عامل دوم تاثیرگذار در کیفیت چای بود که بیشتز این دستگاهها قدمتی بیش از 40 سال داشتند.
قهرمانی درباره مشکل سوم نیز اظهار داشت: بازرگانی و بازاریابی چای از دیگر عوامل مشکلساز در امر چای بود که مورد بررسی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: برای رفع این مشکلات تاکنون اقدامات بسیاری انجام گرفته است که بالا بردن قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای برای جلوگیری از برداشت ناصحیح و حجم بالا، نوسازی کارخانجات موجود و احداث کارخانههای جدید با تجهیزات مدرن، اعطای تسهیلات ویژه با بهره بسیارکم برای نوسازی باغات، هرس بوتههای چای که تاکنون 31 میلیارد تومان وام پرداخت شده است و اهدای وام برای اجرای آبیاری تحت فشار در باغات چای از جمله این اقدامات بوده است.
بازگشت چای به دوران طلایی امیدوارکننده است
قهرمانی تاکید کرد: از آنجایی که خودم از منطقه چای خیز بودم وبه بازگشت چای به دوران طلایی امیدوار بوده و در این زمینه در نشست های مختلف با دولت این نوید را دادیم می شود این محصول را از دوران مظلومیت بیرون رها ساخت.
وی گفت: خوشبختانه در حال حاضر در وضعیت خوبی در بحث چای دارین و با استقرار سازمان چای در شهرستانهای مختلف دو استان گیلان و مازندران وضعیت موجود مطلوب تر می شود.
همایش آبدارچی ها در گیلان برگزار می شود
نماینده ویژه رئیس جمهور در امور چای همچنین از برگزاری همایش آبدارچی ها با هدف آشنایی با دم کردن چای ایرانی در شمال کشور خبر داد و گفت: از آنجایی که بسیاری از آبدارچی های سازمان ها با چگونگی دم کردن و آماده کردن چای ایرانی آشنا نیستند در نظر داریم همایشی با هدف آموزش چگونگی دم کردن چای را در شمال برگزار نماییم.
خرید چای خشک به بخش خصوصی واگذار شد
استاندار گیلان از واگذاری خرید چای خشک به بخش خصوصی خبر داد و بیان داشت: شرکت چای بهبود ایرانیان در زمینه بازرگانی چای وارد میدان شد و چای خشک داخلی را خریداری، بستهبندی و در بازارهای داخلی و خارجی عرضه میکند. وی در ادامه احیای فرهنگ استفاده از چای ایرانی را از نکات ضروری عنوان و تاکید کرد: روش استفاده چای داخلی در چایخانهها، ارزشگذاری به چای داخلی، حفظ سنتهای گذشته در مورد چای و اجرای برخی از برنامههای فرهنگی مثل اجرای همایش آبدارچیها برای آموزش مصرف درست و عملآوری چای ایرانی از جمله اقدامات موثر در این راستا خواهد بود.
افزایش 7 تا 10 درصدی خرید برگ سبز چای در سال جاری
نماینده ویژه رئیس جمهور در امور چای از افزایش 7 تا 10 درصدی قیمت خرید برگ سبز چای در سال جاری خبر داد و گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو برگ سبز چای درجه دو 240 تومان و درجه یک 540 تومان است که این میزان در فصل زراعی جاری به هفت تا 10 درصد افزایش مییابد. قهرمانی با اشاره به اینکه چای تنها محصول کشاورزی است که سازمان مستقل دارد، گفت: با احیای سازمان چای کشور در سال گذشته برنامههای مدونی در خصوص ساماندهی وضعیت چای داخلی صورت گرفته است و نوید روزهای خوش آینده را میدهد.
وی ادامه داد: در آینده ای نزدیک در شهرستانهای لاهیجان، لنگرود، سیاهکل، املش، رودسر، رامسر، تنکابن و ساری تشکیلات اداری سازمان چای با تصویب 175 پست سازمانی راهاندازی و افتتاح می شود.
قهرمانی تصریح کرد: در حال حاضر 135 کارخانه فعال در امور چای وجود دارد که شاهد افزایش کارخانه در استان گیلان و غرب مازندران خواهیم بود.
سال آینده نگران قاچاق چای نیستیم
وی همچنین با اشاره به اینکه چای نیز همچون بسیاری از محصولات و کالاهایی که مورد قاچاق قرار میگیرد، بیان داشت: با افزایش تولید و ارتقای کیفیت و همچنین بستهبندی خوب در سال آینده نگران قاچاق چای به کشور نیستیم. قهرمانی گفت: امسال برای نخستین بار سازمان چای مباشر خرید برگ سبز چای است و چای تولید شده برای عموم در دسترس خواهد بود.
وی درباره ارتقای کیفیت چای نیز اظهار داشت: برنامهریزیهای صورت گرفته در پژوهشکده چای کشور برای دستیابی به اسانس طبیعی چای برای زود دمشدن، رنگینتر شدن و طعم مورد پسند عموم صورت گرفته است. |