نگرانی کره جنوبی از پیوستن به تحریم های ایران : تکلیف تجارت 10 میلیارد دلاری ما چه می شود؟

       

 نگرانی کره جنوبی از پیوستن به تحریم های ایران : تکلیف تجارت 10 میلیارد دلاری ما چه می شود؟

سايت سونی کارت بيست     شماره خبر : 2686    خوانده شده : 4244 مرتبه     انتشار : 14/5/1389    ساعت : 09:18


    مقامات کره جنوبی از اعمال تحریم هایی شبیه به تحریم های یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران نگران هستند .

به گزارش عصر ایران خبرگزاری رسمی کره جنوبی " یونهاپ " در گزارشی در این باره می نویسد : مقامات کره جنوبی نگران سرنوشت فعالیت های تجاری شرکت هایشان در ایران در صورت اعمال تحریم های مضاعف علیه این کشور هستند .

بنا بر این گزارش در سفر هفته جاری " رابرت آینهورن " معاون امور خلع سلاح وزارت امور خارجه آمریکا به سئول ، این مقام آمریکایی از مقامات کره ای خواسته است تا تحریم هایی مشابه تحریم های یکجانه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران به مورد اجرا بگذارند .

ایران بزرگ ترین شریک تجاری کره جنوبی در خاورمیانه محسوب می شود و در سال 2009 حجم تجارت دو کشور بیش از 10 میلیارد دلار بوده است که از این رقم 4 میلیارد دلار صادرات کره جنوبی به ایران و 6 میلیارد دلار صادرات ایران به کره بوده که بخش عمده آن را نفت و گاز تشکیل می دهد .

بر اساس گزارش مقامات کره ای ، صادرات این کشور به ایران در دوره 5 ماهه اول سال جاری میلادی ( ژانویه تا می 2010) در مقایسه با مدت مشابه سال قبل رشد 50 درصدی داشته است .

از سوی دیگر خبرگزاری یونهاپ می نویسد که نگرانی دیگر مقامات کره ای از پیوستن به تحریم های شدید و یکجانبه علیه ایران این است که این کار می تواند بر روابط اقتصادی سئول با دیگر کشورهای خاورمیانه نیز تاثیرات منفی داشته باشد .

" هی جونگ " یک تحلیلگر اقتصادی در موسسه هیوندای در سئول درباره نگرانی این کشور از پیوستن به تحریم های ایران می گوید : " اگر ما در شرایطی که صادراتمان به کشورهای خاورمیانه در شیب صعودی خود قرار دارد به این تحریم ها بپیوندیم ، این کار فی نفسه می تواند خللی در وضعیت کنونی ما در تجارت با خاورمیانه ایجاد کند .

وی می افزاید : به ویژه آنکه اگر پیوستن به این تحریم ها به جو احساسات ضد کره ای در ایران و خاورمیانه دامن بزند ، شرکت های حاضر ما در منطقه خاورمیانه در شرایط سختی قرار می گیرند .

مقام آگاه کره ای در وزارت خارجه این کشور به خبرگزاری یونهاپ می گوید : " وقتی ما در سال 2004 در شورای حکام به قطعنامه ضد ایرانی رای دادیم ، ایران در آن سال جلوی صادرات کالاهای ما به بازارش را گرفت ."

این مقام کره ای می افزاید : " ما به قطعنامه جدید تحریمی ایران (1929) ملتزم هستیم و در عین حال به تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران نیز نظر داریم ، اما در حال بررسی این موضوع هستیم که پیوستن به تحریم های آمریکا و اروپا علیه ایران چه تاثیری در وضعیت شرکت های تجاری ما در این کشور و در کل خاورمیانه خواهد داشت .

وی می افزاید : " ما شریک دغدغه های آمریکا در موضوع عدم اشاعه سلاح های هسته ای هستیم و در همکاری نزدیکی با آمریکا هستیم تا مطمئن شویم که معاملات عادی تجاری ما با ایران کاملا از موضوع فعالیت های هسته ای ایران به دور باشد .