نقدی بر فتوای پناهیان درباره حذف تدریس دموکراسی : آیا ترویج جهل راهگشاست؟

       
6:33:58 PM 26/6/1402

آخرين به روز رسانی :

پربيننده ترين خبرها

  چگونه با تجاوز جنسي مقابله کنیم ؟
  آدرس انتقال وجه کارت به کارت بانک هاي عضو شتاب از طریق اینترنت
  خیانت همسر از دوستی ساده تا سکس ممنوع
  سوء استفاده های جنسی از زنان در محيط های کاری ايران
  طنز علمي : باد شکم و احوالات پيچيده آن
  مناطق ديدني ايران + عکس
  تاثیر مصرف مواد مخدر شیشه در 10 ماه + عکس
  مادر با ما چه رفتاري دارد و ما با اون چه رفتاري داريم ( حتما بخونيد )
  چند نمونه خواندني و جالب از بحر طويل
  عکس روز : تصوير خانه خدا از داخل
  آیا امام زمان ( عج ) در مثلث برمودا یا جزیره خضرا ساکن هستند ؟ حتما بخوانید و بیشتر بدانیم
  هموطنان احمق ، دشمنان زيرک
  اسکناس دلار مملو از طرحهای شیطان پرستی و فراماسونی + عکس
  ليست فتواهاي احمق هائي به نام علماي وهابي
  متن کوتاه : خداي من ، لذتم مدام باد
  مجوز قتل فجيع این کودک در جیب کدام یک از ماست ؟؟؟ + عکس
  اینجا اوین است ساعت 4:30 صبح ، پاي چوبه دار
  علامه جعفری و جريان زیباترین دختر دنیا
  حکمت : دو باری که دل عزرائیل از مرگ کسی سوخت
  عزاداري خالص براي امام حسين و دوري از چاه انحرافات
  خطرات استفاده از کولر خودرو
  خطبه بدون نقطه حضرت حيدر کرار اميرالمومنين علی علیه السّلام
  زن فوق العاده زیبا و آتش کوره آهنگری
  تصوير روز : کربلاي حسيني
  آنچه بايد در مورد خريد یا اجاره يك خانه حتما بدانيد
  حقایقی شگفت آور در مورد نشستن !
  راز غرق شدن شناگران حرفه ای و آماتور در دریا
  سوژهاي جالب وطني يا همان فقط در ایران

 نقدی بر فتوای پناهیان درباره حذف تدریس دموکراسی : آیا ترویج جهل راهگشاست؟

شماره خبر : 3583    خوانده شده : 4863 مرتبه     انتشار : 3/7/1391    ساعت : 12:56


اگر دموکراسی این قدر منفور و نامطلوب است، پس کسانی که ایده غیردموکراتیک بودن نظام جمهوری اسلامی را تبلیغ می کنند نه تنها نباید مجازات کرد بلکه باید گفت دست مریزاد که اینقدر با بصیرت هستید! ولی همه ما نیک می دانیم که راستگرایان رادیکالی چون جناب پناهیان، به پیامدهای سیاسی موضع گیری های خود علیه دموکراسی پای بند نیستند.

عصر ایران ، هومان دوراندیش - در خبرها آمده بود که حجت الاسلام پناهیان، در نشست هم انديشي مسئولان و اعضاي فعال سازمان دانشجويان جهان اسلام، با اشاره به جنبش وال استریت، دموکراسی را دروغی بزرگ خوانده و از دانشجویان خواسته است که اجازه ندهند سرفصل های دموکراسی در دانشگاهها تدریس شود.

این سخن جناب پناهیان، به خوبی نشان می دهد که در ذهنیت پرچمداران و سرمداران جریان راست رادیکال، چیزی به نام قانون ، جایگاه در خوری ندارد؛ چه اگر این طور نبود، حجت الاسلام پناهیان، به جای تشویق دانشجویان به جمع کردن بساط  تدریس دموکراسی از دانشگاهها، از وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی و سایر نهادهای مربوطه می خواست که چنین خدمت بزرگی را به ایران اسلامی انجام دهند.

اما این یادداشت نه در پی انتقاد از علیرضا پناهیان بابت ارائه این رهنمود به ظاهر انقلابی به دانشجویان، بلکه در پی نقد اصل این توصیه است.

هر عاقلی که آشنایی مختصری با دانش سیاسی داشته باشد، نیک می داند که دموکراسی ایده ای است که از دوران یونان باستان تا به امروز مطرح بوده است. از افلاطون و ارسطو تا جان لاک و جان استوارت میل و کارل مارکس و ادموند برک و آیزیا برلین و رابرت دال و جان رالز، همگی درباره دموکراسی بحث کرده اند و برخی از این متفکران نیز با دموکراسی مخالف بوده اند.

حال اگر قرار است علوم سیاسی و جامعه شناسی و حقوق و فلسفه و ... در دانشگاههای ایران تدریس شود، چطور ممکن است متون مربوط به دموکراسی از این رشته های درسی حذف شود؟ کدام عقل سلیمی می پذیرد که جمعی از دانشجویان را به عنوان " دانشجوی علوم سیاسی" به دانشگاهها راه یابند ولی "سرفصل های دموکراسی" به آنها تدریس نشود؟

ظاهراً نفرت جناب پناهیان از دموکراسی، موجب شده است چنین موضعی در قبال تدریس دموکراسی در دانشگاهها اتخاذ کنند. چه از نظر این روحانی محترم همان طور که خودش گفته ، "دموکراسی بدتر از دیکتاتوری است."  

اما مگر نه این است که حجت الاسلام پناهیان از موضع دفاع از نظام چنین توصیه دمکراسی ستیزانه ای را مطرح می کند؟ اگر چنین است، لابد ایشان معتقدند نظام جمهوری اسلامی ایران نه دموکراتیک است و نه به سمت آرمان دموکراسی در حرکت است. البته علیرضا پناهیان حق دارد رای مختار خویش را داشته باشد و آن را نیز آزادانه بیان کند. اما آیا بنیانگذاران جمهوری اسلامی ایران نیز چنین رایی داشتند؟

مگر نه اینکه مرتضی مطهری، به عنوان مهمترین ایدئولوگ جمهوری اسلامی، استدلالش درباره نسبت جمهوری اسلامی و دموکراسی این بود که حکومت ایران دموکراسی را در دل خود دارد و وقتی می گوییم حکومت اسلامی، در واقع از صدی دم می زنیم که نود یعنی دموکراسی را نیز با خود به همراه می آورد؟

شاید جناب پناهیان بگویند رای شهید مطهری منسوخ شده است و درباره نسبت دموکراسی و حکومت اسلامی ایران، به آرای جدیدتر و عمیق تری نیاز است. در این صورت، این روحانی محترم باید معترض بازداشت و مجازات کسانی باشند که غیردموکراتیک بودن نظام سیاسی ایران را تبلیغ می کنند.

اگر دموکراسی این قدر منفور و نامطلوب است، پس کسانی که ایده غیردموکراتیک بودن نظام جمهوری اسلامی را تبلیغ می کنند نه تنها نباید مجازات کرد بلکه باید گفت دست مریزاد که اینقدر با بصیرت هستید! ولی همه ما نیک می دانیم که راستگرایان رادیکالی چون جناب پناهیان، به پیامدهای سیاسی موضع گیری های خود علیه دموکراسی پای بند نیستند.

اما بر فرض که دموکراسی پدیده تاریخی مضر و نامطلوبی باشد. الان که پدیده سیاسی "گذار به دموکراسی" در جهان رایج شده و دموکراتیک شدن حکومت ها، مساله ای اساسی در دنیای امروز است، پرهیز از تدریس متون مربوط به دموکراسی در دانشگاههای ایران، چه فایده ای دارد؟ آیا با "ترویج جهل" می توان گره ای از کارهای فروبسته گشود؟

وقتی که دموکراسی یکی از مسائل مهم جهان کنونی است، بی خبری دانشجویان مهمترین دانشگاههای ایران از بحث های مربوط به این ایده و پدیده سیاسی، چه فایده ای برای جامعه و نظام سیاسی ایران دارد؟ برخی از همین دانشجویان، دیر یا زود وارد دستگاه دیپلماسی کشور می شوند. آخر در دنیای امروز دیپلماتی که از دموکراسی و مباحث مهم مرتبط با آن بی اطلاع باشد، به چه کار می آید؟! چنین دیپلماتی برازنده هیچ دولتی نیست.

اما از این ها گذشته، باید از جناب پناهیان این سوال را هم پرسید که شما واقعاً با کدام صلاحیت علمی، درباره اینکه چه متونی باید در دانشگاهها تدریس شود اظهار نظر می کنید؟ شما نه استاد علوم سیاسی هستید، نه جامعه شناسید، نه فیلسوف و نه وزیر علوم. پس با کدام مجوز علمی و قانونی، خود را محق می دانید که درباره حذف فلان سرفصل درسی از متون دانشگاهی حکم صادر کنید؟

وقتی مجوز علمی و قانونی وجود ندارد، عقل و اخلاق حکم می کند که فرد خردمند خموشی را بر فضل فروشی ترجیح دهد. آیا فلان استاد جوان رشته جامعه شناسی، حق دارد بگوید فلان نظریه فقهی را از متون درسی حوزه های علمیه حذف کنید؟ اگر نه، پس چرا جناب پناهیان چنین نقشی را در قبال نهاد دانشگاه ایفا می کنند؟ شاید دلیل این امر را باید در همان قصه صعود از نردبان قدرت جستجو کرد!

asriran/233230


به سونی کارت بیست امتیاز گوگلی دهید :

 

نظرات کاربران :

آرشيو ادامه اخبار

آخرين اخبار :

نام و نام خانوادگی :  
نظرات :

(حداکثر 700 کارکتر)

 
کارکتر تايپ شده :  
   

از تبليغات زير ديدن کنيد

اصفهان هاست ، ثبت و طراحی سايت

مظلومانه ، مداحی امام حسین ، قران ، سخنرانی ، اذان


Online User : 270

فروشگاه ساز

طراحی سایت

ثبت سایت

چراغ دفنی

چراغ دکوراتیو

طراحی فروشگاه اینترنتی در اصفهان

ارسال خبر از طريق ياهو مسنجر

  @ Yahoo.com

       


طراحی سایت اصفهان هاست

طراحی فروشگاه اینترنتی

طراحی سایت در اصفهان ، فروشگاه ساز ، طراحی سایت ارزان در اصفهان ، طراحی فروشگاه اینترنتی در اصفهان ، امکانات فروشگاه اینترنتی ، طراحی سایت اصفهان ارزان ، قیمت طراحی فروشگاه اینترنتی ، طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای ، طراحی سایت فروشگاه ، طراحی اختصاصی فروشگاه اینترنتی ، طراحی فروشگاه اینترنتی ارزان ، فروشگاه ساز فايل ، فروشگاه ساز فروش فایل ، نرم افزار فروشگاه ساز ، بهترین فروشگاه ساز ،فروشگاه ساز آنلاین ، ساخت سایت فروش کالا ، فروشگاه ساز حرفه ای ، فروشگاه ساز فارسی ، مقایسه فروشگاه ساز ، اسکریپت فروشگاه ساز فارسی ، طراحی فروشگاه اینترنتی ، فروشگاه ساز اینترنتی ، فروشگاه ساز رایگان ، فروشگاه ساز دیجی کالا ، طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی ، طراحی سایت فروشگاه اینترنتی ، فروشگاه ساز فایل ، خرید سایت فروشگاهی آماده ، فروشگاه ساز اینترنتی ارزان ، فروش فروشگاه اینترنتی آماده ، خرید سایت فروشگاه اینترنتی ، طراحی سایت فروشگاه اینترنتی در اصفهان ، شرکت طراحی سایت در اصفهان ، قیمت طراحی سایت اصفهان ، لیست شرکت های طراحی وب سایت در اصفهان ، سایت ساز اصفهان ،برنامه نویسی اصفهان ، طراحی وب اصفهان ، طراحی سایت شرکتی در اصفهان ، طراحی سایت خبری ، طراحی سایت خبرگزاری ، طراحی وب سایت خبری ، فروش سایت خبری ، امکانات سایت خبری ، طراحی پرتال خبری ، نمونه سایت خبری ، اصول طراحی سایت خبری ، پرتال خبرگزاری ، فونت فارسی ، جوک و لطیفه ، مداحی ، نوحه ، تاپ سایت تبلیغاتی رایگان ، طراحی فروشگاه اینترنتی در اصفهان ، امکانات فروشگاه اینترنتی ، طراحی سایت اصفهان ارزان ، قیمت طراحی فروشگاه اینترنتی ، طراحی فروشگاه اینترنتی حرفه ای ، طراحی سایت فروشگاه ، طراحی اختصاصی فروشگاه اینترنتی ، طراحی فروشگاه اینترنتی ارزان ، فروشگاه ساز فايل ، فروشگاه ساز فروش فایل ، نرم افزار فروشگاه ساز ، بهترین فروشگاه ساز ،فروشگاه ساز آنلاین ، ساخت سایت فروش کالا ، فروشگاه ساز حرفه ای ، فروشگاه ساز فارسی ، مقایسه فروشگاه ساز ، اسکریپت فروشگاه ساز فارسی ، طراحی فروشگاه اینترنتی ، فروشگاه ساز اینترنتی ، فروشگاه ساز رایگان ، فروشگاه ساز دیجی کالا ، طراحی وب سایت فروشگاه اینترنتی ، طراحی سایت فروشگاه اینترنتی ، طراحی سایت در اصفهان ، طراحی سایت ارزان در اصفهان ، فروشگاه ساز فایل ، خرید سایت فروشگاهی آماده ، فروشگاه ساز اینترنتی ارزان ، فروش فروشگاه اینترنتی آماده ، خرید سایت فروشگاه اینترنتی ، طراحی سایت فروشگاه اینترنتی در اصفهان ، شرکت طراحی سایت در اصفهان ، قیمت طراحی سایت اصفهان ، لیست شرکت های طراحی وب سایت در اصفهان ، سایت ساز اصفهان ،برنامه نویسی اصفهان ، طراحی وب اصفهان ، طراحی سایت شرکتی در اصفهان ، طراحی سایت خبری ، طراحی سایت خبرگزاری ، طراحی وب سایت خبری ، فروش سایت خبری ، امکانات سایت خبری ، طراحی پرتال خبری ، نمونه سایت خبری ، اصول طراحی سایت خبری ، پرتال خبرگزاری ،